Onze klanten beoordelen ons met een

9,4

background

De voordelen van een aankoopmakelaar

28 januari 2020

Bent u van plan om een huis te kopen, maar wil het allemaal niet zo lukken of vindt u het moeilijk om dit alleen te doen? Dan kunt u een aankoopmakelaar inschakelen, zoals een van De Huizenbemiddelaar Zundert. Veel mensen schakelen bij het verkopen van een huis wel een makelaar in, maar niet bij het aankopen van een huis. In dit artikel leest u waarom dat toch verstandig kan zijn.

Verkoopmakelaar of aankoopmakelaar?

Wanneer u een woning gaat bezichtigen, kan het overkomen alsof de aanwezige makelaar -de verkoopmakelaar van de verkopende partij- ook de rol speelt van aankoopmakelaar. Dat is misschien een goede verkooptruc, maar het is zeker niet het geval. Bij een woning is het namelijk niet mogelijk om zowel van de verkoper als van de koper de belangen te behartigen. De verkoopmakelaar doet er alles aan om de woning voor een zo hoog mogelijke prijs te kunnen verkopen.

Een aankoopmakelaar is er dus voor de koper en neemt in principe bijna het hele aankooptraject uit handen en treedt dus op namens de koper. De aankoopmakelaar bekijkt de waarde van de woning, bouwkundige staat en is er voor alle juridische aspecten van de koop van een huis. Deze probeert juist een zo laag mogelijke prijs en de meest gunstige voorwaarden te krijgen voor de koper.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Wanneer men een huis gaat verkopen, wordt er bijna automatisch een verkoopmakelaar ingeschakeld. Het is eigenlijk raar dat dat met een aankoopmakelaar niet zo is, wanneer men een huis gaat kopen. Een aankoopmakelaar kan u op verschillende vlakken helpen bij de aankoop van een huis. Wanneer u zelf niet alle kennis in huis hebt, kan de aankoopmakelaar u daarbij helpen. Ook heeft de aankoopmakelaar natuurlijk al jarenlange ervaring in het aankopen van woningen en weet hij of zij precies waar op gelet moet worden. Een aankoopmakelaar laat zich niet leiden door emoties, kijkt zakelijk naar de woning en ziet dingen die u misschien over het hoofd ziet. Daarnaast kan de aankoopmakelaar alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen nemen. Ideaal dus!

De Huizenbemiddelaar Zundert als aankoopmakelaar inschakelen

Gaat u een huis kopen en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? De Huizenbemiddelaar Zundert staat voor u klaar als aankoopmakelaar! Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak gerust contact met ons op.

De voordelen van een aankoopmakelaar

Neem contact met ons op!

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
16:16